Hotspots

Oloroso, Breestraat 49,
http://www.oloroso.nl/
Olorso is de hotspot van Kirtie: “Leiden is vooral bekend als studentenstad, maar het is ook een prachtige oude stad met mooie grachten en allemaal kleine steegjes waar je kunt wandelen. Een van mijn hotspots is Oloroso. Een super gezellig Spaans restaurant midden in de binnenstad. Vooral in de avond is het hier druk. Reserveren kan dan geen kwaad. Tip! Reserveer een van de loungebanken.”
Bron: Kirtie.

Ma Perle, Beschuitsteeg 12,
https://www.facebook.com/pages/Ma-Perle/262413677175648
De sieraden bij Ma Perle in Leiden zijn zelf ontworpen en handgemaakt. De sieraden zijn het beste te omschrijven als hip en vrolijkMa Perle zorgt ook voor het herstellen van jouw sieraden wanneer deze opnieuw geregen of geknoopt moeten worden.
Bron: Mai

Silvester jeugdboekhandel, Rapenburg 17,
http://www.silvester-leiden.nl/
Bij Silvester werken enthousiaste veellezers. Het brede assortiment kinder- en jeugdboeken begint met liedjesboeken, boekjes van stof en karton en gaat via prentenboeken, themaboeken, sprookjes en leren-lezen op weg naar literatuur voor (jong) volwassenen. Ze adviseren je graag en kunnen zonodig binnen 24 uur leveren, ook boeken voor volwassenen.

Annie’s verjaardag. Hoogstraat 1a,
http://www.annies.nu/
Als je in Leiden woont kun je bijna niet om dit cafe/restaurant heen. Annie’s verjaardag (in de volksmond ook wel: de Annie’s) heeft een terras op het water. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en borrel.

De Catwalk, Steenstraat 30,
http://www.decatwalk.nl/
Hier ga je naar toe voor traditionele Italiaanse koffie, een onweerstaanbaar gebakje of een niet te missen lunch. Zin in een middagje uit met vriendinnen? Boek een High Tea en geniet van verse thee uit het oudste Theewinkeltje van Nederland. De Catwalk heeft ook diverse glutenvrije producten.